InSolutionilla pääsee näkemään työnsä jäljen

Posted on Posted in Uratarinat

Ohjelmistokehittäjä Atte Penttalan insinöörikipinän sytyttää paitsi InSolutionin laaja skaala tehdasautomaatioprojekteja, myös mahdollisuus päästä näkemään konkreettisesti se, kuinka fyysinen ja digitaalinen ympäristö yhdistyvät erilaisissa kohteissa ympäri maailman. 

Tekniikka on kiinnostanut minua pienestä pitäen – jo yläasteella olin jollain tasolla varma siitä, että minusta tulee diplomi-insinööri. Harrastuksiini kuuluvat 3D-tulostus ja ohjelmointi demoskenessä, mikä kertoo osaltaan siitä, että oikealla alalla ollaan. Automaatio ja liikkuvat koneet ovat mielenkiintoisia, ja erityisen kiehtovaa on se, kuinka koodilla saadaan aikaan kokonaisia toimivia tehtaita.  Vuonna 2018, opiskeltuani muutaman vuoden automaatiotekniikkaa TTY:llä, lähetin InSolutionille hakemuksen ja pian olin jo tutustumassa taloon. Kiitos työn joustavuuden, pystyin myös suorittamaan opinnot kunnialla loppuun.

Ohjelmistokehittäjä Atte Penttala arvostaa InSolutionin avointa ja avuliasta kulttuuria.

Enemmän kuin päätetyötä

InSolutionilla pääsin nopeasti mukaan asiakasprojekteihin, mikä oli uudelle työntekijälle innostavaa sekä vahvisti tunnetta siitä, että minuun luotetaan – tapasin asiakkaita kasvokkain ja kävin heidän tiloissaan. Tätä nykyä teen lähes täysipäiväisesti asiakastyötä. Työskentelen Scrum Masterina ja vetäjänä viiden hengen tiimissä, joka toteuttaa ketterästi omia projektejaan. Työnkuvaani kuuluu muun muassa logiikka- ja PLC-ohjelmointia, front ja back endia, palvelin- ja ERP-koodausta, käyttöliittymien rakentamista ja jopa anturien asennuksia ja johdotuksia. Mieleenpainuvampia ovatkin ne keissit, joissa istuu ensin tehtaalla läppäri sylissä pohtimassa monimutkaista ongelmaa, sitten saa ahaa-elämyksen ja lopuksi näkee sen, kuinka homma oikeasti toimii. Silloin työ tuntuu eniten tärkeältä ja konkreettiselta.

Avoin ja avulias kulttuuri

Koen, että InSolutionin kulttuuria kuvaavat vapaus ja vastuu – saan suunnitella ja tehdä työni vapaasti, kunhan asiat etenevät oikeaan suuntaan. Työkaverini ovat mukavia, ja tulen heidän kanssaan hyvin toimeen myös vapaa-ajalla. Meillä on sellainen asenne, että onnistumiset ovat yhteisiä ja ongelmista puhutaan avoimesti, eikä kaveria jätetä. Lisäksi työntekijöiden vapaa-aikaa arvostetaan.

Tätä nykyä olen kahden vaiheilla siinä, haluanko erikoistua projektien vetämiseen vai PLC-maailmaan. Koska olen päässyt tekemään monenlaisia töitä, niin kokemusta on jo karttunut. Onneksi InSolutionilla on mistä valita, eikä täällä jumituta niin sanotusti koneiston rattaisiin. Sen sijaan, että tekisimme vain yhtä tuotetta eri mausteilla, tarjoamme asiakkaille osaamista moneen tarpeeseen, aina ylätasolle asti. Siksi työpäiväni ovat parhaimmillaan aivan erilaisia, uusia ominaisuuksia pääsee testaamaan ketterästi ja koen meidän olevan aidosti lähellä asiakasta. Olemme osaava softatalo, jossa ymmärretään myös automaatiota.

Lopuksi tahdon kannustaa myös opiskelijoita ottamaan rohkeasti meihin yhteyttä – InSolutionilla et jää paitsioon, vaan pääset mukaan tekevään tiimiin ja asian ytimeen.