Automaatiosuunnittelua perävalotakuulla vai elinkaaren kokoinen yhteistyökumppani?

Olemme reilun parinkymmenen toimintavuotemme aikana kohdanneet jos jonkinlaista ohjausjärjestelmää ja teollisuuden automaatioprojektia. Usein pääsemme suunnittelemaan uutta ohjausjärjestelmää aivan alusta lähtien yhdessä asiakkaan kanssa. Välillä lähtötilanne on kuitenkin vähintäänkin haastava, jolloin meidät pyydetään paikalle, kun projekti on mennyt pahemman kerran pieleen ja jonkun on siivottava jäljet.

Kenestä tekijäksi?

 • Arvostatko luotettavaa ja pitkäaikaista kumppania vai tutun kummin kaimaa?
 • Haluatko skaalautuvia ja helposti ylläpidettäviä järjestelmiä vai pikaisia ratkaisuja?
 • Perävalotakuu vai elinkaaren kokoinen yhteistyökumppani?
 • Pikafiksejä ja purukumia vai ajan ultimaalista happotestiä kestävä automaatiojärjestelmä?

Mukana ensiaskelilla

Kun asiansa osaava automaation ammattilainen otetaan riittävän varhaisessa vaiheessa mukaan suunnitteluun, saavutetaan järjestelmä, joka on luotettava, skaalautuva ja helposti ylläpidettävä sekä ennen kaikkea täyttää asiakkaan tarpeet. Joskus ollaan tilanteessa, jossa ulkoista apua osataan pyytää jo investoinnin esisuunnitteluvaiheessa.  Mikäli suunnitteluvaihe menee vihkoon, saattaa siitä pahimmillaan seurata koko järjestelmän uudelleen suunnittelu ja toteutus sekä tämän myötä kustannusten karkaaminen käsistä.

Viritelmiä ja nopeita fiksejä

Tyypillinen järjestelmäprojektin ongelmatilanne syntyy, kun naapurikylän mestaria on pyydetty virittelemään asiakkaan ohjausjärjestelmä uuteen uskoon. Joka osa-alueen taitava mestari tekee tuosta vaan nopeita fiksejä, on tutun tuttu ja ennen kaikkea halpa. Ehkä se ei noudata aivan kaikkia hyvän suunnittelun periaatteita, mutta tuntuu tietävän tosi paljon ja puhuu kuin Runeberg.

Siinä vaiheessa, kun niin kutsutun mestarin visio pettää, ollaan ongelmien äärellä. Ja niitähän riittää. Hallitsemattomat virhetoiminnallisuudet aiheuttavat laiterikkoja, viivästymää, tuottavuuden alenemaa, ja pahimmillaan jopa henkilövahinkoja. Lisäksi vaillinainen dokumentaatio ja epätavanomaiset menetelmät johtavat ongelmiin ylläpidettävyydessä, muutostenhallinnassa ja skaalautuvuudessa. Riippuvuus toimittajasta taas korostuu, kun tieto järjestelmän toteutuksesta on ainoastaan naapurikylän mestarilla.

 

Alusta lähtien oikein

Tutun mestarin palkkaaminen voi äkkiseltään tuntua hyvältä ajatukselta, mutta järjestelmän toteuttaminen kahteen kertaan ei ehkä niinkään. Puhumattakaan niistä ongelmista, joita todennäköisesti ilmaantuvat virhetilanteet tuovat tullessaan. Tulemme toki mielellämme hätiin kun kutsutaan ja siivoamme jäljet, mutta paljon mieluummin lähdemme tekemään kanssanne uutta järjestelmää alusta lähtien oikein ja oikeiden ammattilaisten toimesta.

Elinkaaren kokoinen kumppani

InSolutionilla ymmärretään teollisuuden vaatimuksia, oli kyseessä sitten pienempi muutaman hengen paja tai suurempi pörssiyhtiö. Meiltä löytyy aina viimeisin asiantuntemus teollisista ohjausjärjestelmistä ja niiden modernista oliokeskeisestä sovelluskehityksestä. Historiamme aikana olemme osallistuneet lukuisiin projekteihin tuotekehityksestä räätälöinteihin, käyttöönottoon ja testaukseen – kuljemme tarvittaessa tuotteen mukana koko sen elinkaaren ajan.

Emme jätä asiakasta yksin, kun sähköt kytketään päälle! 

InSolution Oy:n Juha Katajisto

Automaatio-osasto palveluna

Entä miten sitten lähteä suunnittelemaan toiminnan automatisointia ja digitaalista koneenohjausta hallitusti vaihe kerrallaan? Meillä InSolutionilla on tähän vastaus, joka perustuu ulkopuolisen näkemyksen tarjoamiseen sekä alan uusimpaan tietotaitoon ja ymmärrykseen. Oli kyse sitten käsiparin, työparin tai kokonaisen tiimin ulkoistamisesta, meiltä löytyy tekijät. Laajan ja päivittyvän syväosaamisen lisäksi ulkopuolinen suunnittelukumppani pitää myös oman väen ajattelun virkeänä ja auttaa kehittymään.

Ota yhteyttä alla olevan lomakkeen kautta, mikäli:

 • Haluat kuulla ammattilaisen näkemyksen automaationne nykytilasta
 • Olet kiinnostunut automaation ulkoistamisesta
 • Teillä on ongelmia nykyjärjestelmän kanssa
 • Haluatte rakentaa uuden järjestelmän kestävän arkkitehtuurin varaan

 

Tai soita suoraan Juhalle:

 • Juha Katajisto, +358 40 501 4068, juha.katajisto@insolution.fi

  Nimi (pakollinen)

  Sähköposti (pakollinen)

  Aihe

  Viesti

  Lisää asiakastarinoitamme:

  KIINNOSTUITKO?

  Ota yhteyttä niin kerromme lisää!

  Juha Katajisto
  +358 40 501 4068
  etunimi.sukunimi@insolution.fi

  OSOITE

  InSolution Oy, Tampere
  Näsilinnankatu 48 E, 3krs käynti
  33200 Tampere

   

  InSolution Oy, Seinäjoki
  Tiedekatu 2 D, 4krs
  60320 Seinäjoki