InSolution yhdisti Tamturbon teolliseen internetiin

InSolutionin teollisen internetin ratkaisut ohjaavat, valvovat ja raportoivat Tamturbon suurnopeuskompressorien toimintaa. Kompressorin käyttäjälle tämä tarkoittaa parasta hyötysuhdetta, pienempiä sähkölaskuja ja mahdollisuutta välttää kalliit tuotantokatkokset.

Tamturbon öljytön ja suoravetoinen turbokompressori vastaa markkinoiden kasvavaan tarpeeseen tuottaa energiatehokasta ja puhdasta paineilmaa. Turbokompressorin siipipyörä on kytketty suoraan suurnopeusmoottorin akseliin, mikä merkitsee vähemmän energiahäviöitä ja kuluvia osia. Vauhdilla kansainvälistyvä yritys on paketoinut teknologiansa valmiiksi kompressoriyksiköksi. InSolution toteutti Tamturbon suurnopeuskompressorin automaatiojärjestelmän, etäseurannan ja tiedonkeruun paikallisesti sekä pilvipalveluna.  

– Teollisuudessa jopa 15 prosenttia sähköstä kuluu paineilman tuottamiseen. Siksi voidaan sanoa, että paineilma on tuotannon kannalta yhtä tärkeää kuin vesi ja sähkö. Perinteiseen teknologiaan verrattuna tarjoamme jopa 30 prosentin säästöt kompressorin elinkaarenaikaisissa sähkö- ja huoltokustannuksissa. Tuotteemme hyötysuhde ei heikkene, kertoo Tamturbo Oy:n toimitusjohtaja Timo Pulkki.

Öljytön turbokompressori sopii esimerkiksi paperi-, elintarvike-, lääke-, kemia- ja elektroniikkateollisuuden tarpeisiin.

– Tuotteemme käy kaikkialle, missä öljyvahinkoja ei saa tapahtua. Kukaan tuskin haluaa esimerkiksi lihapullia, jotka maistuvat moottoriöljylle, jatkaa teknisen tuen insinööri Juha Lammi.

 

Tieto lisää tehokkuutta

InSolutionin kehittämän automaatiojärjestelmän ansiosta kompressorin jatkuva käyttö on luotettavaa ilman valvontatarpeita.

– Laite osaa suojata itsensä ja tehdä tarvittavat säädöt. Käyttäjälle teknologia ei näy mitenkään, pikemminkin päinvastoin. Automaatio tarkoittaa vähemmän ongelmia ja mahdollisessa huoltotilanteessa vian paikantaminen on helppoa, Juha jatkaa.

Etävalvonta on sulautettu saumattomasti kompressorin ohjausautomaatioon. Tämä mahdollistaa sekä kompressorin että paineilmajärjestelmän tuottavuuden reaaliaikaisen seurannan ja raportoinnin. Suoritusarvoja on mahdollista tarkastella joko paikan päällä tai etänä.

 

– InSolutionin avulla olemme siirtyneet teollisen internetin aikaan. Kerätty tieto lisää kompressorin ja koko laitoksen paineilmajärjestelmän tuottavuutta, Timo toteaa.

– Pystymme ennakoimaan tulevat huoltotarpeet ja vähentämään turhia seisokkeja. Etävalvonta on jatkuvaa ja automaattista. Se tuo asiakkaalle turvaa ja säästöä. OEM-puolella ydinkomponentti pysyy aina ehjänä. Diagnostiikka on tärkeä työkalu myös tuotekehityksen kannalta, Juha muistuttaa.

 

Kehittyvää kumppanuutta

Tamturbo päätyi InSolutioniin vertailemalla paikallisia toimittajia.

– InSolutionin osaaminen ja halu kasvaa kanssamme vakuuttivat meidät.  Valintaan sekin, että InSolutionilta löytyi etävalvontaratkaisu, joka oli helposti sovellettavissa tuotteisiimme. Meitä on palveltu hyvin ja ennen kaikkea joustavasti, Timo toteaa.

– InSolutionin nopeus ja reagointikyky ovat kiitettävällä tasolla, eikä työn laadussa ole moitteen sijaan. Oma yhteyshenkilömme tuntee tuotteemme alkutaipaleelta asti, eikä projektia ole heitelty tekijältä toiselle, Juha sanoo.

Tamturbolla kompressorimaailman näkymät ovat kirkkaat.  Ensimmäinen pilottikompressori on onnistuneesti toimitettu suomalaiselle paperitehtaalle, jossa laite tuottaa öljytöntä paineilmaa happigeneraattorille.

– Teknologiamme on globaalin läpimurron partaalla ja tulokset ovat lupaavia. Toivotan asiasta kiinnostuneet lämpimästi tervetulleeksi tutustumaan sivuihimme ja ottamaan rohkeasti yhteyttä, Timo toivottaa.

 

Lue tarkempi kuvaus: PDF-tiedosto

Lue lisää: www.tamturbo.fi

Lisää asiakastarinoitamme:

HELPDESK

s-posti: support@insolution.fi
puh: +358 45 187 9443
Skype ID: insolution.support

Sähköpostimme ovat muotoa etunimi.sukunimi@insolution.fi

SOITA MEILLE

puh: +358 40 501 4068

OSOITE

InSolution Oy
Näsilinnankatu 48 E, 3krs käynti
33200 Tampere

Parkkitilaa runsaasti tarjolla toimistomme edessä.