Konepajateollisuuden tulevaisuus rakennetaan yhteistyötä kehittämällä

Fastems, koneistusautomaation globaali markkinajohtaja, auttaa asiakkaitaan menestymään valmistuslinjojen tuottavuutta optimoimalla. Yhtiön kumppanuus InSolutionin kanssa on jatkunut lähes 20 vuotta niin ohjelmistosuunnittelussa, robotiikassa kuin järjestelmien käyttöönotoissa ja päivityksissä. Uudistettujen toiminta- ja palvelumallien myötä Fastemsin asiakkaille on luvassa entistä parempaa laatua ja palvelua.

  • Asiakashyödyt lyhyesti

    • Lisää asiakastyytyväisyyttä: parempi laatu ja toimitusvarmuus 
    • Ketteryyttä palvelu- ja ohjelmistokehitykseen: säästöjä ajassa ja rahassa, muuttuviin asiakastarpeisiin on helpompi vastata, riskit pienenevät ja yhdessä tekeminen lisääntyy
    • Joustavasti skaalautuvaa palvelua: uudet tekijät mukaan projekteihin jopa kolmanneksen nopeammin.

Lähtökohdat

Fastemsin liiketoiminnassa datan hyödyntäminen on sisäänrakennettua. Yrityksessä investoidaan voimakkaasti ohjelmistojen, järjestelmäanalyysi- ja konsultointipalveluiden sekä robotiikan kehittämiseen. Samanaikaisesti se uudistaa toimintatapojaan vastaamaan alati muuttuvan toimintaympäristön haasteisiin – nopeammin, tehokkaammin ja ketterämmin. Eteenpäin vievä voima syntyy ihmisten yhteistyöstä sekä heidän kyvykkyyksiensä vahvistamisesta, ja siksi myös kumppanuuksien on uudistuttava.

"Yhteistyö InSolutionin kanssa on läpinäkyvää, selkeää ja luotettavaa. Kumppanuutemme syventäminen on ollut menestys. Olemme saaneet aikaan konkreettisia tuloksia, joista hyötyvät myös asiakkaamme."

–Jani Nietula, Head of Software Planning and Delivery, Fastems Oy Ab

”InSolution vastaa tarpeisiimme nopeasti, sitoutuneesti ja joustavasti. Yhdessä olemme tehokkaita ja tuottavia.”

Antti Vanhanen, Head of Control System Delivery, Fastems Oy Ab

Fastemsin Jani Nietula & Antti Vanhanen

Fastemsin Jani Nietula (vas.) ja Antti Vanhanen arvostavat InSolutionin sitoutumista ja uudistumiskykyä.

Näin palvelemme

InSolutionin ja Fastemsin kumppanuus toimii, sillä yritysten tavoitteet ovat yhteiset ja jaettu vastuu kannetaan loppuun asti. Kysymys on ollut alusta asti enemmän kuin konsultoinnista tai käsiparien vuokraamisesta – InSolutionin tarjoaa Fastemsille luotettavia ja joustavia resursseja.  Esimerkiksi kun järjestelmiä on asennettu ja sähköt kytketty, on InSolution ollut lukuisia kertoja paikan päällä varmistamassa, että käyttöönotto onnistuu. Yhteisten projektien elinkaari on useissa tapauksissa yli viisi vuotta.

Jotta InSolutionin tiimi kykenisi ratkaisemaan Fastemsin asiakkaiden konkreettisia haasteita entistä paremmin ja itseohjautuvammin, kumppanuusmallia päätettiin syventää. Uudistusten tavoitteiksi asetettiin muun muassa Fastemsin nopeatempoisen palveluliiketoiminnan ja asiakkaiden järjestelmien ylläpitokäytäntöjen kehittäminen sekä uusien kyvykkyyksien tehokas perehdytys. Uudistettujen toimintamallien avulla pyritään helpottamaan myös Fastemsin asiakkaiden päivittäistä työtä ja uuden oppimista sekä vahvistamaan heidän innovaatiokykyään.

Saavutetut hyödyt

Uusi yhteistyömalli sujuvoittaa Fastemsin toimintaa sekä parantaa laatua ja toimitusvarmuutta, millä on suora vaikutus asiakastyytyväisyyteen. Myös itseohjautuvuus on lisääntynyt. Testausvetoiset, ohjelmistomaailmasta tutut ketterät menetelmät kasvattavat Fastemsin ymmärrystä sen asiakkaiden toimintaympäristöstä, mikä lisää yhdessä tekemistä, vahvistaa asiakassuhteita sekä mahdollistaa palvelujen jatkuvan kehittämisen nopeissakin muutostilanteissa. Samalla vahvistuu henkilöstön motivaatio sekä kokemus työn merkityksellisyydestä. Vaiheittainen eteneminen, aloittaen prototyypistä, vähentää riskejä ja helpottaa suunnan muuttamista tarpeen tullen. Lisäksi uusia tekijöitä kyetään ottamaan mukaan projekteihin jopa kolmanneksen aiempaa nopeammin. 

Fastems Oy Ab

Fastems toimittaa joustavia automaatioratkaisuja vaihtelevaan pienerätuotantoon metalliteollisuudessa. Olemme perheomisteinen yhtiö, jolla on 40 vuotta automaatiokokemusta sekä yli 4000 asennettua järjestelmää globaalisti. Päämarkkinamme ovat Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa. Tehtävämme on auttaa valmistavan metalliteollisuuden yrityksiä nostamaan tuottavuuttaan ja kannattavuuttaan. Konsernissamme työskentelee noin 450 henkilöä, ja globaali liikevaihtomme on 80-100 MEUR luokassa.

Lisää asiakastarinoitamme:

HELPDESK

s-posti: support@insolution.fi
puh: +358 45 187 9443
Skype ID: insolution.support

Sähköpostimme ovat muotoa etunimi.sukunimi@insolution.fi

SOITA MEILLE

puh: +358 40 501 4068

OSOITE

InSolution Oy
Näsilinnankatu 48 E, 3krs käynti
33200 Tampere

Parkkitilaa runsaasti tarjolla toimistomme edessä.