Automaattinen testaus auttaa varmistamaan sarjatuotannon laadun ja tehokkuuden

Dynaset on maailman johtava hydrauligeneraattorien, -korkeapainepesurien ja -kompressorien valmistaja. Yhtiön ratkaisut lisäävät liikkuvien työkoneiden tuottavuutta aina pienistä ajoneuvoista suuriin työkoneisiin yli 70 maassa. Ääriolosuhteet kestävien ja teknisesti monimutkaisten tuotteiden automatisoidusta testauksesta huolehtii InSolutionin Inspector-järjestelmä.

  • Asiakashyödyt lyhyesti

    • Sarjatuotannon luotettava ja automaattinen testaus aina yksittäisten laitteiden tasolle.
    • Mittaustieto auttaa suunnittelijoita ymmärtämään erilaisten ilmiöiden syitä ja seurauksia, seuraamaan trendejä sekä kehittämään entistä parempia tuotteita.
    • Testaustieto on aina ajan tasalla ja tarvitsijoidensa saatavilla.

Lähtökohdat

 Dynasetin tuotteet joutuvat käytössään koville, ja ne on suunniteltu kestämään vaativimmissakin olosuhteissa. Yrityksessä on oltava varmoja siitä, että jokainen toimitettu tuote täyttää tiukat laatukriteerit sekä palvelee käyttäjiään mahdollisimman hyvin. Heidän on kyettävä seuraamaan niin kokonaisia toimituksia kuin yksittäisiä tuotteita. Suurten valmistusvolyymien ja monipuolisten ominaisuuksien luotettava valvonta on manuaalisesti mahdotonta. Siksi Dynaset tarvitsi luotettavan kumppanin automaattisen testausjärjestelmän rakentamiseen. Puolustusvoimille toteutetun onnistuneen hankkeen ja lähes 20 vuoden automaatioyhteistyön myötä järjestelmän toimittajaksi valittiin InSolution.

”InSolutionin tuotannonseurantajärjestelmä mahdollistaa tuotteiden toimivuuden sekä tuotteiden kehittämisen. Se on osoittanut luotettavuutensa yhä uudelleen. Lisäksi saamme InSolutionilta osaavaa ja läheistä palvelua. Apua on saatu aina, kun sitä on tarvittu, minkä lisäksi he ovat aktiivisesti mukana ideoimassa uutta – kuin kaksi keksijää kävisivät vuoropuhelua.”

Timo Nieminen, tekninen johtaja, Dynaset

Dynasetin Timo Nieminen & Mika Raittinen

Dynasetin tekninen johtaja Timo Nieminen (oik.) ja sähköosaston kokoonpanija Mika Raittinen ovat tyytyväisiä testauslinjan toimivuuteen.

Näin palvelemme

InSolution räätälöi ja toteutti Dynasetille Inspector-tuotteeseen perustuvan testausjärjestelmän, jonka avulla yli 80 prosenttia sarjavalmistetuista tuotteista testataan suorittamalla tuotteen ominaisuuksien rajoille yltäviä kokeita. Tuotannonohjaukseen kytketyn testausjärjestelmän toiminta on täysin automaattista – se tallentaa testien tulokset, muodostaa koeajoraportit sekä identifioi yksittäiset tuotteet QR-koodilla. Mikäli jokin laite ei läpäise testiä, siitä tulee ilmoitus. Palvelu sisältää järjestelmän käytön tuen, päivitykset sekä jatkuvan yhdessä kehittämisen.

Saavutetut hyödyt

 Testausjärjestelmä mahdollistaa sarjatuotannon luotettavan ja automaattisen testauksen aina yksittäisten laitteiden tasolle, mikä auttaa varmistamaan toimitusten laadun tehokkaasti ja ilman inhimillisiä virheitä. Lisäksi mittaustieto auttaa suunnittelijoita ymmärtämään erilaisten ilmiöiden syitä ja seurauksia, seuraamaan trendejä sekä kehittämään entistä parempia tuotteita. Vahvuudet ja heikot kohdat tunnistetaan heti, ja esimerkiksi kentällä vikaantuneen tuotteen alkuperäinen tila on helppo todentaa, mikä nopeuttaa reklamaatioiden käsittelyä. Testaustieto on aina ajan tasalla ja tarvitsijoidensa saatavilla. InSolution Inspector on tärkeässä osassa Dynasetin ydinliiketoimintaa.

Dynaset Oy

Dynaset on maailman johtava hydrauligeneraattorien, -korkeapainepesurien ja -kompressorien valmistaja. Yrityksen teknologiset ratkaisut lisäävät liikkuvien työkoneiden tuottavuutta aina pienistä ajoneuvoista suuriin työkoneisiin. Asiakkaiden auttaminen uuden teknologian hyödyntämisessä on keskeinen osa yrityksen liiketoimintaa. Dynasetin liikevaihto vuonna 2021 oli noin 25 milj. € ja se työllistää noin 110 henkilöä.

Lisää asiakastarinoitamme:

HELPDESK

s-posti: support@insolution.fi
puh: +358 45 187 9443
Skype ID: insolution.support

Sähköpostimme ovat muotoa etunimi.sukunimi@insolution.fi

SOITA MEILLE

puh: +358 40 501 4068

OSOITE

InSolution Oy
Näsilinnankatu 48 E, 3krs käynti
33200 Tampere

Parkkitilaa runsaasti tarjolla toimistomme edessä.